HjemProdukterNitedals historieHjelpestikkfondetKontakt
HjemProdukterNitedals historieHjelpestikkfondetKontakt
HjemProdukterNitedals historieHjelpestikkfondetKontakt

Bålforbud fra 15. april

I Norge er det et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en brann. Dette kan for eksempel være hvis det ligger snø på bakken, eller at det har regnet i lang tid. Du kan også grille på stranden i god avstand fra skog og vegetasjon og på tilrettelagte grill- og bålplasser som er godkjent av kommunen. Sjekk alltid hvilke regler som gjelder for din kommune før du tenner bål.

Les merVis mindre

Episode 1

Vet du når vi har bålforbud i Norge, og hva må du vite før du tenner opp et bål i naturen? Mange er dessverre uvitende om hvilke regler som gjelder og derfor gir vi deg de viktigste reglene du trenger på turen!

Episode 2

Hva trenger du egentlig for å få fyr på et bål, og hva bør du lete etter for et perfekt bål? Naturen har de fleste ingrediensene du trenger lett tilgjengelig, dette er tipsene og triksene som holder liv i flammene!

Episode 3

Vær og vind påvirker naturligvis et bål, men hvordan kan du beskytte bålet mot naturkreftene? Været kan vi ikke påvirke, men vi gir deg oppskriften på et levedyktig bål som ikke er væravhengig!

Kontakt oss

Takk! Din henvendelse er mottatt.
Oops! Noe gikk galt, vennligst prøv igjen.

© Nitedals hjelpestikker 2021

;